Herkullisia liha-, kasvis- ja vegaaniruokia Tampereen keskustassa – tutustu georgialaiseen ruokalistaamme ⬇

Restaurant Menu

VINKIT & ALLERGIATIETOA

Georgialaisessa ruuassa keskeisessä osassa ovat leipä, saksanpähkinä, yrtit, mausteet, tomaatti sekä sipuli. Monissa ruuissamme on itse jauhettua saksanpähkinää, joten pähkinänjäämiä voi löytyä myös ruuista, joissa sitä muuten ei ole.

Lähes kaikki georgialaiset reseptit sisältävät myös korianteria, chiliä, valkosipulia sekä sipulia. Henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoa allergeeneista.

Älä turhaan ihmettele ruokalistan asettelua – perinteisesti georgialaiset eivät syö ensin alkupaloja ja sitten pääruokaa; aito oikea tapa on tilata pöytä täyteen erilaisia ruokia täydentämään toisiaan. Mikäli kuitenkin toivotte saavanne alkupalat ensin, kerrottehan toiveenne tarjoilijallenne.

 

Lihojen alkuperämaat:

 

Sianliha– Suomi

Kana – Suomi

Naudanliha – Suomi/Alankomaat

Lammas – Suomi/Uusi-Seelanti

Kananpoika – Espanja

 

G*: Gluteeniton, mutta leivomme itse jatkuvasti keittiössämme. Monet ruokamme ovat täysin vehnättömiä ja gluteenittomia, mutta vehnästä päätyy helposti jäämiä ruokiin. Tämän vuoksi emme voi taata täysin 100 % gluteenitonta ruokaa.

Pääruokien lisukkeeksi kuuluu tuore vehnäleipä, joten gluteenittomaan ruokavalioon suosittelemme tilaamaan herkullista pannumaissileipäämme leivät-osiosta.

 

V: Vegaani. Georgiassa paastotaan useita kertoja vuodessa, ja paasto tarkoittaa nimenomaan täysin vegaanista ruokavaliota. Tämä on johtanut loistaviin vegaanisiin resepteihin!

L: Laktoositon

M: Maidoton

 

Lisätietoja allergeeneista voitte kysyä tarjoilijaltanne.

 

GEORGIA – საქართველო

– Sakartvelo –

Georgia on pieni 4 miljoonan asukkaan tasavalta Kaukasuksella Mustanmeren rannalla. Georgian naapurimaita ovat Armenia, Azerbaidzan, Turkki ja Venäjä. Suurin osa georgialaisista on ortodoksisia kristittyjä, ja kristinuskon juuret ulottuvat aina 400-luvulle asti. Georgia itsenäistyi Venäjän valtakunnasta vuonna 1918 ja Neuvostoliitto miehitti sen vuonna 1921. Neuvostoliiton romahtaessa vuonna 1991 Georgia itsenäistyi.

 

RIONI

– რიონი –

Tarina nimemme takana

Vuonna 2017 päätimme avata oman Georgialaisen ravintolamme. Rakkaudesta ja ylpeydestä perinteiseen georgialaiseen ruokaan halusimme tuoda tämän ruokakulttuurin asiakkaillemme mahdollisimman muuttumattomana – Nika on keittiön ammattilainen ja Sini osaa palvelun.

Uskoimme konseptiimme niin vahvasti, että halusimme antaa ravintolallemme mahdollisimman lyhyen nimen, mutta sellaisen, joka sopii myös ei-georgialaiseen suuhun. Georgian kielessä on uskomattoman paljon konsonantteja, ja yksi suosikkisanoistamme onkin ”brdghvnis”, joka tarkoittaa paperin repimisestä syntyvää ääntä. Sen vuoksi yksinkertaisen kaunis sana ”Rioni”, joka on joki Nikan kotikaupungissa Kutaisissa, tuntui täydelliseltä.

Kaikki kokkimme ovat georgialaisia ja reseptimme niin lähellä alkuperäistä kuin mahdollista (reseptit ovat siirtyneet suusta suuhun äidiltä pojalle). Silti halusimme vielä täydentää logoamme lupauksella: ”Autenttista georgialaista ruokaa”, sillä emme tee kompromisseja perinteistä jatkossakaan.


rioni

Tampereen Ravintola Rionin ruokalistalta löydät niin liha- kuin vegaaniruokia. Tervetuloa!

rioni