PÖYTÄVARAUS ESPOO: 050 513 1119
PÖYTÄVARAUS HELSINKI: 050 551 2264
PÖYTÄVARAUS TURKU: 050 468 8051
Georgialainen keittiö tarjoaa jotain jokaiselle. Ruuista löytyy liharuokien lisäksi runsaasti myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.
Georgiassa ruoka tilataan perinteisesti keskelle pöytää koko seurueelle jaettavaksi. Tarjoilujen keskiössä on pannulla rapeaksi paistettu, juustoinen hatsapuri-maissileipä, joka maistuu sekä sellaisenaan että kastikkeiden ja patojen kyljessä. Viimeisen silauksensa tuo aito georgialainen viini.
Tutustu georgialaiseen erikoismenuumme eli supraan sekä à la carte-menuihimme ja tee pöytävaraus Turun ravintolaamme. Tervetuloa!
Ravintola Rionin supraan kuuluu reilu kattaus niin alkupaloja, leipiä kuin pääruokiakin – jokaiselle jotakin. Kun toiveenasi on viettää mukava ilta hyvässä seurassa, sopii tähän mainiosti georgialainen tapa kattaa pöytään useampi ruokalaji kerrallaan. Supra on yhteisöllinen tapa ruokailla, ja siihen me myös haluamme ravintoloissamme kannustaa. Supra-kattaus sisältää mahtavan kattauksen ruokia menun jokaiselta sivulta – erityisruokavalioita unohtamatta. Supra tarjoillaan vähintään viiden hengen ryhmille. Hinta 43 €/hlö.
SISÄLTÄÄ:
Pkhali – kasvispallerot
Nigvziani bostneuli – Saksanpähkinätäytteiset kasvisrullat
Tbilisuri Salati – Perinteinen kurkku-tomaatti-sipulisalaatti saksanpähkinällä ja yrteillä
Badrjnis Salati – Munakoisosalaatti
Imeruli Khachapuri – Perinteinen juustoleipä
Lobiani - Mausteinen uunipapuleipä
Khinkali – Georgialainen lihadumpling
Mtskeri – Viiriäinen salaattipedillä talon kastikkeiden kera
Mtsvadi – Rionin herkullista, tirisevää possua ja talon kastikkeita
Chakhokhbili – Kanaa saksanpähkinäkastikkeessa
Chashushuli – Tomaattinen ja yrttinen naudanlihapata – Rionin kestosuosikki!
Lobio – Papu-saksanpähkinäpata
Alle 10-vuotiaat lapset puoleen hintaan. Juomat eivät sisälly hintaan.
SUPRA-JÄLKIRUOKATARJOTIN:
Talon kakkua
Napoleon-kakkua
Jäätelöä
Hedelmiä
12 €/hlö
Varaa supra etukäteen puhelimitse,
tai laita viesti verkkovarauksen yhteydessä.
Kylmät alkuruuat
Kylmät alkupalamme ovat tyypillisiä georgialaisia kesäruokia, sekä ovat perinteisesti jokaisen juhlakattauksen, supran, lisukkeena.
1. Qatmis salati – Kanasalaatti
8 €Georgialaisin maustein maustettua pulled kanaa, majoneesia sekä tuoretta salaattia ja vihanneksia. G*, L/M
2. Saqonlis Ena
12 €Naudan kieltä, korianteria, valkosipulia ja mausteita. G*, L/M
3. Pkhali – Kasvispyörykät
9 €Georgialaisin maustein sekä saksanpähkinöin maustettuja pinaatti-, kaali-, sekä punajuuripyöryköitä. G*, L/M, V
4. Nigvziani bostneuli – Pähkinäiset vihannesrullat
11 €Munakoiso-, paprika- ja porkkanarullat saksanpähkinätäytteellä ja georgialaisin maustein. G*, L/M, V
5. Badrjnis Salati – Munakoisosalaatti
8 €Uunipaistettua munakoisoa, sipulia, saksanpähkinää, valkosipulia ja yrttejä. G*, L/M, V
6. Salati Tbilisuri – Tbilisin salaatti
7 €Pähkinäinen kurkku-tomaattisalaatti sipulilla ja yrteillä. G*, L/M, V
7. Sokos salati – Herkkusienisalaatti
9 €G*, L/M, V
8. Alkupalalautanen kahdelle
28 €Pkhali-kasvispyöryköitä, Nigvziani Bostneuli – saksanpähkinätäytteisiä vihannesrullia, Tbilisurisalaattia, Munakoisosalaattia sekä Mtsnili – kauden pikkelöityjä kasviksia. G*, L/M, V
Lämpimät lisukkeet
Lämpimät lisukkeet sopivat parhaiten pääruuan kylkeen tai useampana kappaleena yhdeksi pääruuaksi. Georgiassa on tapana ystävien kesken mennä oluelle/limonadille ja syömään valtava keko paikallisia ”dumplingseja”, khinkaleita sekä khachapuri-leipää.
9. Ajapsandali – Kasvishöystö
8 € pieni / 18 € isoGeorgialainen tomaattinen “ratatouille” G*, L/M, V
10. Soko ketse – Uunipaistettuja juustoisia herkkusieniä
11 €Uunipaistettuja juustoisia herkkusieniä. G*
11. Shkhmeruli
12 €Kanaa valkosipulisessa smetanaliemessä. G*
12. Khinkali
10 €Kuuluisia georgialaisia lihatäytteisiä taikinanyyttejä, "dumplings” 4 kpl (huom. valmistusaika 15–20min). L/M
13. Sokos Khinkali
9 €Herkkusienitäytteisiä taikinanyyttejä, ”dumplings” 4 kpl (huom. valmistusaika 15–20min). V, L/M
14. Kvelis Khinkali
10 €Juustotaikinanyyttejä, ”dumplings”.
Leivät
Kuuluisat georgialaiset leivät kuuluvat jokaiseen ruokapöytään. ”Talon leipää”, Imeruli Khachapuria (suomalaisittain ”hatsapuria”) voi Georgiassa nähdä niin aamupalalla kuin juhlakattauksessa, suprassakin. Sopii täydellisesti pääruuan kylkeen, tai sellaisenaan georgialaisen limonadin tai oluen kanssa!
15. Imeruli Khachapuri
10 €Talon leipää georgialaisella juustotäytteellä.
16. Adjaruli Khachapuri
12 €Uunissa paistettu tuhti leipä juustokananmuna-voipedillä (Voi tilata myös ilman kananmunaa). Täydellinen välipala georgialaisen limonadin tai oluen kumppanina!
17. Lazuri Khachapuri
14 €Khachapuri, jossa lisäksi kananmunaa ja lisää juustoa pinnalla.
18. Tchvishtari
7 €Pannulla paistettu maissileipä juustotäytteellä. G*
19. Mchadi
6 €Pannulla paistettu maissileipä. G*, L/M, V
20. Kubdari
12 €Lihatäytteinen uunileipä. L/M
21. Lobiani
10 €Paputäytteinen uunileipä. L/M, V
Leivät
Kuuluisat georgialaiset leivät kuuluvat jokaiseen ruokapöytään. ”Talon leipää”, Imeruli Khachapuria (suomalaisittain ”hatsapuria”) voi Georgiassa nähdä niin aamupalalla kuin juhlakattauksessa, suprassakin. Sopii täydellisesti pääruuan kylkeen, tai sellaisenaan georgialaisen limonadin tai oluen kanssa!
15. Imeruli Khachapuri
10 €Talon leipää georgialaisella juustotäytteellä.
16. Adjaruli Khachapuri
12 €Uunissa paistettu tuhti leipä juustokananmuna-voipedillä (Voi tilata myös ilman kananmunaa). Täydellinen välipala georgialaisen limonadin tai oluen kumppanina!
17. Lazuri Khachapuri
14 €Khachapuri, jossa lisäksi kananmunaa ja lisää juustoa pinnalla.
18. Tchvishtari
7 €Pannulla paistettu maissileipä juustotäytteellä. G*
19. Mchadi
6 €Pannulla paistettu maissileipä. G*, L/M, V
20. Kubdari
12 €Lihatäytteinen uunileipä. L/M
21. Lobiani
10 €Paputäytteinen uunileipä. L/M, V
Pääruuat
Georgialainen keittiö ei juurikaan perustu riisiin tai perunaan, vaan lisukkeena on useimmiten leipä. Gluteenittomaan ruokavalioon suosittelemme tilaamaan erikseen Tchvistari tai Mchadi maissileipää.
26. Chakhokhbili
19 €Tomaattinen kana-saksanpähkinäpata. G*, L/M*
27. Qatmis Chashushuli
19 €Tomaattinen ja yrttinen kanapata. G*, L/M
28. Chashushuli
22 €Georgialaisin maustein ja yrtein maustettu naudanlihapata. G*, L/M
29. Khbos Mtsvadi
35 €Vasikkaa tirisevällä pannulla ja georgialaisia kastikkeita. G*, L/M
30. Mtsvadi
24 €Marinoitua possua tirisevällä pannulla ja georgialaisia kastikkeita (adjika, satsivi ja tkemali). G*, L/M
31. Ojakhuri
25 €Suosittu georgialainen kotiruoka, paikallinen pyttipannu possusta, sipulista ja perunasta. Tarjoillaan paikallisten kastikkeiden kera. G*, L/M
32. Kupati
22 €Georgialaista talon mausteista makkaraa. Tarjoillaan paistetun perunan ja talon kastikkeiden kera. G*, L/M
33. Batknis Chaqapuli
28 €Karitsaa runsaan yrttisessä liemessä. G*, L/M
34. Gupta
18 €Tomaattinen ja yrttinen lihapullakeitto. G*, L/M
35. Lobio
15 €Georgialainen papu-saksanpähkinäpata. G*, L/M, V
36. Ajapsandal
18 €Kasvishöystö. Georgialainen versio ratatouillesta. V, L, G*
Leivät
Kuuluisat georgialaiset leivät kuuluvat jokaiseen ruokapöytään. ”Talon leipää”, Imeruli Khachapuria (suomalaisittain ”hatsapuria”) voi Georgiassa nähdä niin aamupalalla kuin juhlakattauksessa, suprassakin. Sopii täydellisesti pääruuan kylkeen, tai sellaisenaan georgialaisen limonadin tai oluen kanssa!
15. Imeruli Khachapuri
10 €Talon leipää georgialaisella juustotäytteellä.
16. Adjaruli Khachapuri
12 €Uunissa paistettu tuhti leipä juustokananmuna-voipedillä (Voi tilata myös ilman kananmunaa). Täydellinen välipala georgialaisen limonadin tai oluen kumppanina!
17. Lazuri Khachapuri
14 €Khachapuri, jossa lisäksi kananmunaa ja lisää juustoa pinnalla.
18. Tchvishtari
7 €Pannulla paistettu maissileipä juustotäytteellä. G*
19. Mchadi
6 €Pannulla paistettu maissileipä. G*, L/M, V
20. Kubdari
12 €Lihatäytteinen uunileipä. L/M
21. Lobiani
10 €Paputäytteinen uunileipä. L/M, V
Jälkiruuat
37. Suklainen talon kakku
8 €38. Talon omenapiirakka ja vaniljajäätelöä
8 €39. Napoleon – Vaalea kakku
8 €40. Jäätelöannos (kysy päivän maut tarjoilijaltasi)
6 €Leivät
Kuuluisat georgialaiset leivät kuuluvat jokaiseen ruokapöytään. ”Talon leipää”, Imeruli Khachapuria (suomalaisittain ”hatsapuria”) voi Georgiassa nähdä niin aamupalalla kuin juhlakattauksessa, suprassakin. Sopii täydellisesti pääruuan kylkeen, tai sellaisenaan georgialaisen limonadin tai oluen kanssa!
15. Imeruli Khachapuri
10 €Talon leipää georgialaisella juustotäytteellä.
16. Adjaruli Khachapuri
12 €Uunissa paistettu tuhti leipä juustokananmuna-voipedillä (Voi tilata myös ilman kananmunaa). Täydellinen välipala georgialaisen limonadin tai oluen kumppanina!
17. Lazuri Khachapuri
14 €Khachapuri, jossa lisäksi kananmunaa ja lisää juustoa pinnalla.
18. Tchvishtari
7 €Pannulla paistettu maissileipä juustotäytteellä. G*
19. Mchadi
6 €Pannulla paistettu maissileipä. G*, L/M, V
20. Kubdari
12 €Lihatäytteinen uunileipä. L/M
21. Lobiani
10 €Paputäytteinen uunileipä. L/M, V
Allergiatiedot: Georgialaisessa ruuassa keskeisessä osassa ovat leipä, saksanpähkinä, yrtit, mausteet, tomaatti sekä sipuli. Monissa ruuissamme on itse jauhettua saksanpähkinää, joten pähkinänjäämiä voi löytyä myös ruuista joissa sitä muuten ei ole. Lähes kaikki georgialaiset reseptit sisältävät myös korianteria, chiliä, valkosipulia sekä sipulia. Henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoa allergeeneista.
G* Gluteeniton, mutta leivomme itse jatkuvasti pienessä keittiössämme. Monet ruokamme ovat täysin vehnättömiä ja gluteenittomia, mutta vehnää helposti päätyy jäämiä ruokiin. Tämän vuoksi emme voi taata täysin 100% gluteenitonta ruokaa. Pääruokien lisukkeeksi kuuluu tuore vehnäleipä, joten gluteenittomaan ruokavalioon suosittelemme tilaamaan herkullista pannumaissileipäämme leivät-sivulta.
V: Tämä merkki tarkoittaa täysin vegaanista. Georgiassa paastotaan useita kertoja vuodessa, ja paasto tarkoittaa nimenomaan täysin vegaanista ruokavaliota. Tämä on johtanut loistaviin vegaanisiin resepteihin!
L: Laktoositon
M: Maidoton