Menu
SUPRA სუფრა
Aito georgialainen elämys seurueellesi!
Aivan kuten Georgiassa, myös Rionin suprakattaukseen kuuluu reilusti niin alkupaloja, leipiä kuin pääruokiakin – kaikille jotakin! Kun toiveena on viettää mukava ilta hyvässä seurassa, georgialainen tapa kattaa pöytään useampi ruokalaji kerrallaan eli supra sopii tarkoitukseen mainiosti. Georgialainen tapa ruokailla on yhteisöllinen, ja haluamme kannustaa siihen myös ravintoloissamme.
SUPRA სუფრა
-
SUPRA / hlö
61 €vähintään 4 hengen ryhmälle, ateriaan sisältyy: PKHALI – pinaatti-, punajuuri- ja vihreä paputahnaa yrteillä ja saksanpähkinällä, BADRIJANI – munakoiso-saksanpähkinärullat, KARTULI SALATI – kurkku-tomaattisalaatti, IMERULI KHATCHAPURI – uunijuustoleipä, MTSVADI – porsaan- ja kananlihavartaita, SHKHMERULI – asiakkaidemme ylistämä hyvin valkosipulinen kana-smetanapata, CHASHUSHULI – naudanlihapata, AJAPSANDALI – kasvispata, KASVISVARRAS, PAISTETTUA PERUNAA JA SIPULIA, TALON KASTIKKEITA ja TALON LEIPÄÄ
-
SUPRA KASVIS / hlö
48 €vähintään 4 hengen ryhmälle, ateriaan sisältyy: PKHALI – pinaatti-, punajuuri- ja vihreä paputahnaa yrteillä ja saksanpähkinällä, BADRIJANI – munakoiso-saksanpähkinärullat, KARTULI SALATI – kurkku-tomaattisalaatti, IMERULI KHATCHAPURI – Uunijuustoleipä, TAI LOBIANI – Papuleipä vegaanisena, AJAPSANDALI – Kasvispata, LOBIO – Papu-saksanpähkinäpata, GRILLIKASVIKSET, TALON KASTIKKEITA, TALON LEIPÄÄ
-
SUPRA 2 hengelle
98 €(kolmelle hengelle 147 €), ateriaan sisältyy: KARTULI SALATI – kurkku-tomaattisalaatti, BADRIJANI – munakoiso-saksanpähkinärullat, IMERULI KHATCHAPURI – uunijuustoleipä, CHASHUSHULI – naudanlihapata, QARTULI QABABI – georgialainen jauhelihavarras porsaan- ja naudanlihasta, MTSVADI – porsaan- ja kananlihavartaita, PAISTETTUA PERUNAA JA SIPULIA, TALON KASTIKKEITA ja TALON LEIPÄÄ
PERINTEISET KYLMÄT ANNOKSET ცივი კერძები (alkupala yhdelle)
-
1. PKHALI, G*, V
13 €pinaatti-, punajuuri- ja vihreä paputahnaa yrteillä ja saksanpähkinällä
-
2. NIGVZIANI BADRIJANI, G*, V
13 €kuuluisat munakoisorullat saksanpähkinätahnalla
-
3. SALATI TBILISURI, G*, V
11 €kurkku-tomaattisalaatti saksanpähkinämurskalla
-
4. QARTULI SALATI, G*, V
10 €kurkku-tomaattisalaatti
-
5. JUUSTOLAJITELMA
10 €kanaa murskatussa saksanpähkinäkastikkeessa, tarjoillaan kylmänä
-
6. SATSIVI, G*, L/M
15 €kanaa murskatussa saksanpähkinäkastikkeessa, tarjoillaan kylmänä
PIENET LÄMPIMÄT ANNOKSET | LISUKKEET
-
7. SOKO KETSE, G*
12,50 €uuniherkkusienet juustolla
-
8. KHINKALI MEAT, L/M
16 €kuuluisia georgialaisia dumplingseja naudan- ja sianlihasta, yrteillä ja mausteilla, 4 kpl
-
9. KHINKALI MUSHROOM, (V)
16 €kuuluisia georgialaisia dumplingseja sienitäytteellä, 4 kpl (tehdään käsityönä, kysy saatavuutta tarjoilijaltasi)
-
10. KVARI
12,50 €juustodumplingsit, tarjoillaan smetanan kanssa
-
11. TABAKA, G*, L/M
19 €kokonainen kananpoika talon kastikkeen kera
-
12. BOSTNEULI SHAMPURZE G*, V
11 €grillatut kasvikset ja talon kastiketta
-
13. PAISTINPERUNAT SIPULILLA G*, V
11 €
LEIVÄT ცომეული
-
14. IMERULI KHACHAPURI
14 €uunijuustoleipä Imeretin tapaan
-
15. ADJARULI KHACHAPURI
16 €maailmankuulu veneenmallinen juustoleipä Adjaran alueelta voilla ja raa’alla munankeltuaisella
-
16. LOBIANI, L/M, V
15 €paputäytteinen uunileipä
-
17. ETLI KUTABI
16 €Ujutimme mukaan yhden naapurimme leipäherkun, koska tästä nautimme myös Georgiassa! Neuvostoliitto miehitti sen vuonna 1921. Neuvostoliiton romahtamisen aikana Georgia itsenäistyi vuonna 1991. Armenialainen pinaatti-yrtti-juustouunileipä. Tarjoillaan tillli-smetanadipin kanssa.
-
18. TCHVISHTARI, G*
9,50 €Paistettu maissi-juustoleipä, gluteeniton, sopii erinomaisesti patojen lisukkeeksi
-
19. MCHADI, G*, L/M, V
8 €Paistettu maissileipä, gluteeniton, sopii erinomaisesti patojen lisukkeeksi
TALON KASTIKKEET საწებელი
-
20. ADJIKA, G*, V
3 €Mausteinen paprika-tomaattikastike
-
21. TKEMALI, G*, V
16 €Hapanluumukastike
-
22. MTSVANE ADJIKA, G*, V
3 €Paksumpi kastike vihreästä paprikasta
-
23. SMETANA, G*
3 €Jotkut nauttivat khinkalit, kharcho-keiton tai jopa possuvartaat smetanan kanssa!
PADAT JA KEITOT წვნიანი კერძები tarjoillaan perinteisesti talon leivän kanssa
-
24. CHASHUSHULI, G*, L/M
26 €Rionin kestosuosikki tomaattinen ja yrttinen naudanlihapata
-
25. KATMIS CHASHUSHULI, G*, L/M
24 €tomaattinen ja yrttinen kanapata
-
26. SHKHMERULI
25 €asiakkaidemme ylistämä hyvin valkosipulinen kana-smetanapata
-
27. KHARCHO, G* / L/M
24 €georgialainen tomaattinen naudanlihakeitto hitusella riisiä, hieman tulinen
-
28. LOBIO, V, L, G*
19 €perinteinen ja kuuluisa papu-saksanpähkinäpata
-
29. AJAPSANDALI, G* L/M, V
23 €georgialainen versio ratatouillesta sisältäen tomaattia, paprikaa, munakoisoa ja sipulia
HIILIGRILLISTÄ მაყალის კერძები
-
30. MTSVADI, G* L/M
26 €Rionin kestosuosikki, grillattua porsaanniskaa
-
31. KATMIS MTSVADI, G*, L/M
25 €grillattu kanavarras
-
32. LAMB CHOPS, G*,L/M
38 €grillattua lampaankaretta
TIRISEVÄLTÄ PANNULTAMME ტაფის კერძები
-
33. KUPATI, G*, L/M
26 €Talon georgialaista makkaraa porsaan- ja naudanlihasta.
-
34. QARTULI QABABI, G*, L/M
26 €Georgialainen jauhelihavarras porsaan- ja naudanlihasta.
-
VALITSE LISUKE:
paistinperunat ja sipulia, grillatut kasvikset, georgialainen kurkku-tomaattisalaatti, uunituore lavashi-leipä
-
VALITSE KASTIKE:
ADJIKA eli mausteinen tomaatti-paprikakastike (G, V), TKEMALI eli georgialaisten oma “ketsuppi”, hapanluumukastike (G, V), GREEN ADJIKA eli paksumpi kastike vihreästä paprikasta ja yrteistä (G, V), SMETANA (G)
JÄLKIRUUAT დესერტები
-
35. TALON SUKLAAKAKKU
11 €(sisältää saksanpähkinää)
-
36. BAKLAVA VANILJAJÄÄTELÖLLÄ
11 € -
37. SHU – “TUULIHATTU”
10 € -
38. VANILJAJÄÄTELÖÄ SUKLAAKASTIKKEELLA JA KERMALLA TAI SORBETTIA
8 €
VINKIT & ALLERGIATIETOA
Georgialaisessa ruuassa keskeisessä osassa ovat leipä, saksanpähkinä, yrtit, mausteet, tomaatti sekä sipuli. Monissa ruuissamme on itse jauhettua saksanpähkinää, joten pähkinänjäämiä voi löytyä myös ruuista, joissa sitä muuten ei ole.
Lähes kaikki georgialaiset reseptit sisältävät myös korianteria, chiliä, valkosipulia sekä sipulia. Henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoa allergeeneista.
Älä turhaan ihmettele ruokalistan asettelua – perinteisesti georgialaiset eivät syö ensin alkupaloja ja sitten pääruokaa; aito oikea tapa on tilata pöytä täyteen erilaisia ruokia täydentämään toisiaan. Mikäli kuitenkin toivotte saavanne alkupalat ensin, kerrottehan toiveenne tarjoilijallenne.
Lihojen alkuperämaat:
sianliha– Suomi
kana – Suomi
naudanliha – Suomi/Alankomaat
lammas – Suomi/Uusi-Seelanti
kananpoika – Espanja
G*: Gluteeniton, mutta leivomme itse jatkuvasti keittiössämme. Monet ruokamme ovat täysin vehnättömiä ja gluteenittomia, mutta vehnästä päätyy helposti jäämiä ruokiin. Tämän vuoksi emme voi taata täysin 100 % gluteenitonta ruokaa.
Pääruokien lisukkeeksi kuuluu tuore vehnäleipä, joten gluteenittomaan ruokavalioon suosittelemme tilaamaan herkullista pannumaissileipäämme leivät-osiosta.
V: Vegaani. Georgiassa paastotaan useita kertoja vuodessa, ja paasto tarkoittaa nimenomaan täysin vegaanista ruokavaliota. Tämä on johtanut loistaviin vegaanisiin resepteihin!
L: Laktoositon
M: Maidoton
Lisätietoja allergeeneista voitte kysyä tarjoilijaltanne.
GEORGIA – საქართველო
– Sakartvelo –
Georgia on pieni 4 miljoonan asukkaan tasavalta Kaukasuksella Mustanmeren rannalla. Georgian naapurimaita ovat Armenia, Azerbaidzan, Turkki ja Venäjä. Suurin osa georgialaisista on ortodoksisia kristittyjä, ja kristinuskon juuret ulottuvat aina 400-luvulle asti. Georgia itsenäistyi Venäjän valtakunnasta vuonna 1918 ja Neuvostoliitto miehitti sen vuonna 1921. Neuvostoliiton romahtaessa vuonna 1991 Georgia itsenäistyi.
RIONI
– რიონი –
Tarina nimemme takana
Vuonna 2017 päätimme avata oman Georgialaisen ravintolamme. Rakkaudesta ja ylpeydestä perinteiseen georgialaiseen ruokaan halusimme tuoda tämän ruokakulttuurin asiakkaillemme mahdollisimman muuttumattomana – Nika on keittiön ammattilainen ja Sini osaa palvelun.
Uskoimme konseptiimme niin vahvasti, että halusimme antaa ravintolallemme mahdollisimman lyhyen nimen, mutta sellaisen, joka sopii myös ei-georgialaiseen suuhun. Georgian kielessä on uskomattoman paljon konsonantteja, ja yksi suosikkisanoistamme onkin ”brdghvnis”, joka tarkoittaa paperin repimisestä syntyvää ääntä. Sen vuoksi yksinkertaisen kaunis sana ”Rioni”, joka on joki Nikan kotikaupungissa Kutaisissa, tuntui täydelliseltä.
Kaikki kokkimme ovat georgialaisia ja reseptimme niin lähellä alkuperäistä kuin mahdollista (reseptit ovat siirtyneet suusta suuhun äidiltä pojalle). Silti halusimme vielä täydentää logoamme lupauksella: ”Autenttista georgialaista ruokaa”, sillä emme tee kompromisseja perinteistä jatkossakaan.
Georgialainen keittiö tarjoaa jotain jokaiselle. Ruuista löytyy liharuokien lisäksi runsaasti myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.
Georgiassa ruoka tilataan perinteisesti keskelle pöytää koko seurueelle jaettavaksi. Tarjoilujen keskiössä on pannulla rapeaksi paistettu, juustoinen hatsapuri-maissileipä, joka maistuu sekä sellaisenaan että kastikkeiden ja patojen kyljessä. Viimeisen silauksensa tuo aito georgialainen viini.Tutustu georgialaiseen erikoismenuumme eli supraan sekä à la carte -menuihimme ja tee pöytävaraus Turun ravintolaamme. Tervetuloa!