Tunnelmallinen ravintola Rioni Tampereella − rakkaudella tehtyä georgialaista ruokaa

Varaa pöytä Menu ja juomat Tutustu lounaslistaamme
Georgialaisen keittiön ravintola

Uusi ravintola Tampereella! Ravintola Rioni tarjoaa makuhyppäyksen perinteisen georgialaisen ruokapöydän antimiin. Tarjoilemme runsaat ateriat niin mehevien lihapatojen rakastajille kuin kasvislautasten valloittajille. Meiltä saat myös vegaaniruokaa. Talon viinilistalta löytyy laaja valikoima itse maahantuomiamme georgialaisia viinejä, jotka antavat viimeisen silauksen kokonaisuudelle. Koe georgialaisen keittiön maut mahdollisimman autenttisina ja muuttumattomina Espoon, Turun, Helsingin ja nyt myös Tampereen ravintoloidemme tunnelmallisissa miljöissä.

 

Georgialainen keittiö on saanut vaikutteita Kaukasian alueelta, Itä-Euroopasta, mutta myös Lähi-Idästä ja kaikista Silkkitien varrella sijainneista maista. Georgian jokaisella alueella on oma tapansa valmistaa ruokaa ja syöminen ja juominen ovat tärkeässä osassa georgialaista kulttuuria. Perhe, ystävät ja sukulaiset sekä vieraanvaraisuus ovat georgialaisen kulttuurin sydämessä. Supra, jota voisi luonnehtia georgialaiseksi juhlavaksi illalliseksi, tarjoillaan mielellään perheelle ja ystäville, mutta myös vierailijoille, myös spontaanisti.

 

Tutustu georgialaiseen ruokakulttuuriin uudessa ravintolassamme Tampereella. Georgialaisista ruuista tunnetuimpia ovat hatsapurit, khinkalit, erilaiset lihavartaat, lihapadat, erilaiset kasvisruoat ja tone-uunissa paistetut leivät. 

 

Georgia on myös merkittävä viinintuotantoalue ja georgialaiset viinit täydentävät herkullisesti georgialaista ateriaa. Hatsapuri on juustotäytteinen leipä, jonka täytteenä ovat sulguni-juusto, kananmuna ja muut täytteet. Hatsapuri leipää on valmistettu Georgiassa jo antiikin ajoista lähtien, ja eri alueilla se valmistetaan eri tavoin. Khinkalit ovat täytettyjä taikinanyyttejä, joiden täytteenä voi olla lihaa tai kasviksia. Yksi paljon käytetyistä mausteista georgialaisessa keittiössä on korianteri. Ruoka ei yleensä ole tulisesti maustettua.

 

Tule tutustumaan herkullisiin georgialaisiin makuihin yksin, kaksin tai isomman seurueen kanssa, sillä olemme myös erinomainen ravintola ryhmille ja yrityksille. Kerromme mielellämme lisää sekä georgialaisesta ruoasta ja kulttuurista. Ota yhteyttä, jos haluat tehdä pöytävarauksen tai sinulla on kysyttävää!

 

Autenttinen georgialainen ravintola Espoossa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella!

Avoinna

ma−to 16.30−22

pe 16.30−23

la 13−23

su 13−21

Sijaintimme

Tampereen Rioni sijaitsee keskeisellä paikalla aivan rautatieasemaa vastapäätä, osoitteessa Rautatienkatu 12. Tervetuloa tutustumaan uusimpaan ravintolaamme!

À la carte

Menustamme löydät runsaat annokset ja sopivat ruuat myös erikoisruokavaliota noudattaville. Keittiössämme taiotaan paitsi mehevät liharuoat myös erilaiset kasvis- ja vegaanivaihtoehdot.

Lounas

Rionin viikottain vaihtuva lounaslista sisältää runsaasti niin kestosuosikkeja kuin uusiakin georgialaisia tuttavuuksia sekä liha- että kasvisruokailijoille. Tutustu lounaslistaamme.

Lounaslista

Ryhmät

Ryhmät sekä supravaraukset voit tehdä puhelimitse numerosta 050 391 4499.

georgialaisen keittiön maukkaat ateriat

Tervetuloa georgialaiseen ravintolaamme Tampereella! Tee pöytävaraus saman tien!

Kaikki yhteystietomme