Tunnelmallinen ravintola Rioni Tampereella - rakkaudella tehtyä georgialaista ruokaa

Varaa pöytä Menu ja juomat Tutustu lounaslistaamme

Uusi ravintola Tampereella! Georgialainen ravintola Rioni tarjoaa makuhyppäyksen perinteisen georgialaisen ruokapöydän antimiin. Tarjoilemme runsaat ateriat niin mehevien lihapatojen rakastajille kuin kasvilautasten valloittajille. Meiltä saat myös vegaaniruokaa. Talon viinilistalta löytyy laaja valikoima itse maahantuomiamme georgialaisia viinejä, jotka antavat viimeisen silauksensa kokonaisuudelle. Avaamme georgialaisen keittiön maut mahdollisimman autenttisina ja muuttumattomina Espoon, Turun, Helsingin ja nyt myös Tampereen ravintoloidemme tunnelmallisissa miljöissä.

 

Georgialainen keittiö on saanut vaikutteita Kaukasian alueelta, Itä-Euroopasta, mutta myös Lähi-Idästä ja kaikista Silkkitien varrella sijainneista maista. Georgian jokaisella alueella on oma tapansa valmistaa ruokaa ja syöminen ja juominen ovat tärkeässä osassa georgialaista kulttuuria. Perhe, ystävät ja sukulaiset sekä vieraanvaraisuus ovat georgialaisen kulttuurin sydämessä. Supra, jota voisi luonnehtia georgialaiseksi juhlavaksi illalliseksi, tarjoillaan mielellään perheelle ja ystäville, mutta myös vierailijoille, myös spontaanisti.

 

Olemme uusi ravintola Tampereella, jossa voit tutustua georgialaiseen ruokakulttuuriin. Georgialaisista ruoista tunnetuimpia ovat hatsapurit, khinkalit, erilaiset lihavartaat, lihapadat, erilaiset kasvisruoat ja tone-uunissa paistetut leivät. Georgia on myös merkittävä viinintuotantoalue ja georgialaiset viinit täydentävät herkullisesti georgialaista ateriaa. Hatsapuri on juustotäytteinen leipä, jonka täytteenä ovat sulguni-juusto, kananmuna ja muut täytteet. Hatsapuri leipää on valmistettu Georgiassa jo antiikin ajoista lähtien ja eri alueilla se valmistetaan eri tavoin. Khinkalit ovat täytettyjä taikinanyyttejä joiden täytteenä voi olla lihaa tai kasviksia. Yksi paljon käytetyistä mausteista georgialaisessa keittiössä on korianteri ja ruoka ei yleensä ole tulisesti maustettua.

 

Tule tutustumaan herkullisiin georgialaisiin makuihin yksin, kaksin tai isomman seurueen kanssa sillä olemme myös erinomainen ravintola ryhmille ja yrityksille. Kerromme mielellämme lisää sekä georgialaisesta ruoasta ja kulttuurista! Ota yhteyttä, jos haluat tehdä pöytävarauksen tai sinulla on kysyttävää!

 

Autenttinen georgialainen ravintola Espoossa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella!

Avoinna

ma-to 16:30-22

pe 16:30-23

la 13-23

su 13-21

 

À la carte

Menustamme löydät runsaat annokset, joista löytyy sopivat ruuat myös erikoisruokavaliota noudattaville. Keittiössämme taiotaan paitsi mehevät liharuoat myös erilaiset kasvis- ja vegaanivaihtoehdot.

Lounas

Rionin viikottain vaihtuva lounaslista sisältää runsaasti niin kestosuosikkeja kuin uusiakin georgialaisia tuttavuuksia – niin liha- kuin kasvisruokailijoillekin. Tutustu lounaslistaamme.

Ryhmät ja supra

Ryhmät sekä supravaraukset voit tehdä puhelimitse 050 391 4499.

Sijaintimme

Tampereen Rioni sijaitsee keskeisellä paikalla aivan rautatieasemaa vastapäätä, osoitteessa Rautatienkatu 12. Tervetuloa tutustumaan uusimpaan ravintolaamme!