Rakkaudella valmistettua georgialaista ruokaa tuoreista raaka-aineista

À la carte – lumoavia makuja Georgiasta

Georgialainen ruoka on parhaista raaka-aineista koottu makujen sävelmä, joka vie mennessään. Georgiassa ruoka tilataan aina pöydän keskelle jaettavaksi koko seurueen kesken, siten voit kokea useita makuja ja makuyhdistelmiä. Pöydän keskiössä on pannulla rapeaksi paistettu, juustoinen hatsapuri-maissileipä, joka maistuu täydelliseltä sellaisenaan tai kastikkeiden ja patojen kanssa. Juustoinen sisus tekee leivästä kuohkean ja maukkaan!  Aito, georgialainen viini tuo oman silauksensa. 

Ravintola Rionin alkupaloista ja pääruokalistalta löytyy runsaasti herkullisia kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Tervetuloa!


Kaiken kokoava supra ryhmille 

Kun toiveena on viettää mukava ilta hyvässä seurassa, sopii tähän mainiosti georgialainen tapa kattaa pöytään useampi ruokalaji kerrallaan. Georgialainen tapa ruokailla on yhteisöllinen, ja siihen haluamme myös ravintoloissamme kannustaa. Supra-kattaus sisältää mahtavan kattauksen ruokia menun jokaiselta sivulta - erityisruokavalioita unohtamatta. Supra tarjoillaan vähintään 6 hengen ryhmille. Yli 10 hengen ryhmille suosittelemme aina supran tilaamista. Super-supraa vietetään kokonaisella possulla – pyydä tarjous!

Hinta:
47 €/hlö sisältäen jälkiruuat ja kahvit tai
37 €/hlö ilman jälkiruokia.
(Alle 10-vuotiaat lapset puoleen hintaan)
(Juomat eivät sisälly hintaan) 

Varaa aina supra etukäteen:
Espoo: info@rioni.fi
Turku: turku@rioni.fi
tai laita viesti varauksen yhteydessä. 

KYLMÄT ALKURUOAT

  • Kovassa nälässä suosittelemme tilaamaan alkuun kylmiä alkupalojamme, jotka tulevat nopeasti pöytään. Kylmät alkuruoat sopivat myös lisukkeeksi pieneen supraan. Pieneen nälkään voit myös koostaa alkupaloista itsellesi aterian yhdessä georgialaisten leipien kanssa.

  • Qatmis salati – Kanasalaatti

    8 €

    Georgialaisin maustein maustettua pulled konaa, majoneesia sekä tuoretta salaattia ja vihanneksia * G, L/M

  • Pkhali – Kasvispyörykät

    9 €

    Georgialaisin maustein sekä saksanpähkinöin maustettuja pinaatti-, kaali- sekä punajuuripyöryköitä * G, L/M, V

  • Nigvziani bostneuli – Pähkinäiset vihannesrullat

    11 €

    Munakoiso-, paprika- ja porkkanarullat saksanpähkinätäytteellä ja georgialaisin maustein. * G, L/M, V

  • Badrijani nior tskalshi – Munakoisoa valkosipulisessa liemessä

    7 €

    * G, L/M, V

  • Salati Tbilisuri – Tbilisin salaatti

    7 €

    Pähkinäinen kurkku-tomaattisalaatti sipulilla ja yrteillä * G, L/M, V

  • Mtsnili – Kauden pikkelöityjä vihanneksia

    6 €

    Erinomaista oluen tai Lobion kera! * G, L/M, V

  • Alkupalalautanen kahdelle

    26 €

    Pkhali-kasvisnyyttejå, badrijani-munakoisorullat pähkinätäytteellä, tbilisuri-salaattia ja pikkelöityjä kasviksia. * G, L/M, V

LÄMPIMÄT LISUKKEET

  • Lämpimät lisukkeemme sopivat myös pääruoaksi, pieneen nälkään tai alkupalaksi silloin kun malttaa vähän odottaa. Georgiassa tilataan usein paikallisia pelmenejä, khinkaleja iso kasa pöydän keskelle ja nautitaan ystävien kesken limonadin tai oluen kera.

  • Ajapsandali – Kasvishöystö

    8 € pieni |15 € iso

    Georgialainen tomaattinen "ratatouille" * G, L/M, V

  • Soko ketse – Uunipaistettuja juustoisia herkkusieniä

    11 €

    * G

  • Kuchmachi – Porsaan maksaa ja keuhkoa georgialaisin maustein

    11 €

    * G, L/M

  • Sokos Khinkali – Herkkusieni-täytteisiä taikinanyyttejä, Pelmenejä 4 kpl

    10 €

    * V, L/M (valmistusaika 15–20 min)

LEIVÄT

  • Kuuluisat georgialaiset leivät kuuluvat jokaiseen ruokapöytään. ”Talon leipää”, suomalaisittain ”hatsapuria” voi Georgiassa nähdä niin aamupalalla kuin juhlakattauksessa, suprassakin. Sopii täydellisesti pääruoan kylkeen, tai sellaisenaan georgialaisen limonadin tai oluen kanssa!

  • Imeruli Khachapuri – Talon leipää georgialaisella juustotäytteellä

    8 € pieni | 12 € iso

  • Adjaruli Khachapuri – Uunissa paistettu tuhti leipä juusto-kananmuna-yoipedillä

    12 €

    Tilauksesta myös ilman kananmunaa. Täydellinen välipala georgialaisen limonadin tai oluen kumppanina!

  • Tchvishtari – Pannulla paistettu maissileipä juustotäytteellä

    7 €

    * G

  • Mchadi – Pannulla paistettu maissileipä

    6 €

    * G, V, L/M

  • Kubdari – Lihatäytteinen uunileipä

    9 € pieni | 14 € iso

    * L/M

  • 1 Lobiani – Pauputäytteinen uunileipä

    8 € pieni | 12 € iso

    * L/M, V

PÄÄRUOAT

  • Pääruokien lisukkeena tarjoillaan leipää sekä georgialaista salaattia. Gluteenittomaan ateriaan suosittelemme Tchvistari- tai Mchadi-maissileipää.

  • Chakhokhbili

    18 €

    Kevyen tulinen kanapata, jossa tomaattia ja saksanpähkinää, sekä tietysti yrttejä! * G, L/M

  • Chkhmeruli

    18 €

    Kanaa runsaan valkosipulisessa smetanakastikkeessa. * G

  • Chashushuli

    22 €

    Georgialaisin maustein ja yrtein maustettu naudanlihapata. * G, L/M

  • Mtsvadi

    24 €

    Marinoitua possua tirisevällä pannulla ja georgialaisia kastikkeita (adjika, satsivi ja tkemali) * G, L/M

  • Chanakhi

    21 €

    Kevyt tomaattinen porsaanlihapata, jossa papuja, munakoisoa, paprikaa ja perunaa. * G, L/M

  • Tikniks Neknebi

    32 €

    Karitsan karetta, paahdettua tomaattia, perunaa ja georgialaisia kastikkeita (adjika, satsivi ja tkemali) * G, L/M

  • Qartuli qababi

    22 €

    Georgialainen "kebab" naudan- ja porsaan jauhelihaa vartaassa, tarjoillaan georgialaisten kastikkeiden kera * G, L/M

  • Gupta

    15 €

    Georgialainen lihapullakeitto riisin, yrttien ja georgialaisten mausteiden kera. Kevyen tulinen. * G, L/M 15 €

  • Lobio

    12 €

    Georgialainen papu-saksanpähkinäpata * G, V, L

  • Ajapsandali

    15 €

    Kasvishöystö. Georgialainen versio ratatouillesta * G, V, L

JÄLKIRUOAT

  • Talon kakku

    8 €

  • Talon omenapiirakka ja vaniljajäätelöä

    8 €

  • Talon porkkanapiiras

    7,50 €

  • Jäätelöannos (kysy päivän maut tarjoilijaltasi)

    6 €

Allergiatiedot: Georgialaisessa ruoassa keskeisessä osassa ovat leipä, saksanpähkinä, yrtit, mausteet, tomaatti sekä sipuli. Monissa tarjottavissa käytetään itse jauhettua saksanpähkinää, joten pähkinäjäämiä voi löytyä myös muista annoksista, joissa sitä ei muuten ole. Chiliä käytetään mausteena usein, mutta ei kuitenkaan niin hallitsevasti kuin esimerkiksi idän keittiöissä.

G* Gluteeniton, mutta leivomme itse pienessä keittiössämme. Monet ruokamme ovat täysin vehnättömiä ja gluteenittomia, mutta vehnää voi päätyä jääminä helposti myös muualle. Tämän vuoksi emme voi taata täysin 100 % gluteenitonta ruokaa. Pääruokien lisukkeeksi kuuluu tuore vehnäleipä, joten gluteenittomaan ruokavalioon suosittelemme tilaamaan herkullista pannumaissileipäämme.

V* Täysin vegaaninen, Georgiassa paastotaan useita kertoja vuodessa, ja paasto tarkoittaa nimenomaan täysin vegaanista ruokavaliota. Tämä perinne on tuottanut monia loistavia reseptejä hyödynnettäväksi.

L* Laktoositon

M* Maidoton

Juomat